S h i m a 's F o t o P a g e

By: norhasimah mohd nor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 9-Jan-2009 11:01 Email | Share | Bookmark
Cuti-Cuti Masia

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Quote:
tuk memenuhi permintaan those yg nk tgk gambar cuti2 masia aritu tp alahaiii bila korek2 blk rupernyer seciput jek yg sempat ditangkap actually blk aritu mmg i x bape nak rajin amek gambar sbb dlm kepala hanya nk enjoy..enjoy...dan enjoy lagik! bukak fp pun sekali dua jek

sampai masia aritu 12th dec mlm..alhamdulillah flight sume lancar..sampai klia on time! esoknyer terus blk klang pasai nk jumpa family belah i pulak plg best anak2 sedara from changlun pun dah stand by siap2 kt umah nenek sonok x terkata dpt jumpa depa sbb last time jumpa masa kitorang kawen dulu..mmg rindu abes laaa aft setahun lebih x jumpa! esoknyer both makcik n pakciknyer kine heret gi klcc nk melawat PETROSAINS.. silap daaa gi time cuti sekolah nk tunggu turn masuk maunyer berjam! xperlaaa at least tercapai jugak hasrat kakak n nana..




Quote:
pastu bg memenuhi permintaan anak2 sedara kitorang pun watlaaa kunjung balas ke UTARA on 24th dec alang2 family hubby nk bercuti ke PENANG esoknyer so kitorang gerak sehari awal pasai nk overnite di umah kakak kat Changlun ... ptg tu sempat jumpa KAK RANI @ http://bakedecorate2u.blogspot.com/ kejap nak dijadikan cite ruper2nyer husb kak rani ni kwn uni kpd kakak n abg ipar masa depa study UUM dulu..mcm jejak kasihlaaa pulak sonok sambil2 sembang balun cuppies kak rani nyum..nyum... macih byk2 kak rani! insyaAllah kalau der rezeki kita jumpa lg nooo

mlm tu family kakak ajak mkn seafoods kat Jeti KUALA PERLIS perghhh sampai penuh meja yg diorder bak kata kakak pasni sume pakat gosok perut ler kekenyangan! tp mmg syok giler laa sotong goreng tepung tuuu plg sodap penah kitorang mkn!




Quote:
esoknyer sblk bertolak blk, sempat lg tuh kitorang ke BUKIT KAYU HITAM dah alang2 7km jek fr umah kakak sempat melencong kejap beli ole2 skit... pastu kitorang terus gerak ke PENANG tuk jumpa family hubby yg dah sedia menunggu di Holiday Inn Feringgi..dok Penang 3 ari 2 mlm... mmg penuh ngan segala aktivit laut n darat sampai der yg cedera2 x ingat donia main pantai ..maklumlaaahhh kt UK ni aram nk main air! mlm terakhir tu kitorang melawat saudara hubby yg dok kat Penang...sonok sgt2 berborak! x abes borak kt rumah sambung lgik kt kedai char kuey teow sampai pkl 2am br blk hotel! phewww perut mcm nk meletopp kekenyangan... tambah lg 3kg! pastu last day aft bekfast, terus check out hotel ~ naik feri sbb jambatan jam..sempat lg merewang ke PENDANG jap tuk melawat nenek n family Cik La (makcik hubby) sonok jumpa Anas.. tambah sonok rumah cik la ni terletak betoi2 sblh sawah padi..mmg sedap bersidai kat luar! dah ptg br kitorang bertolak blk ke KL..since naik 2 buah kete so me n hubby terus blk Klang tuk jumpa kakak no 2 n abg ipar yg turun joh fr KULIM fuh, penat tp puas ati sbb cuti kali ni sempat main pantai di samping ziarah kaum keluarga, nenek & saudara-mara!










Quote:
last day before balik UK sempat lg tu mlm NEW YEAR kitorang berempat (ngan adik2 hubby) gi KLCC tgk bunga api. kali ni x naik kete dah sbb tau kalau jln kaki pun lg cepat sampai rumah so baik xyah cari pasal bwk kete kitorang naik LRT jek sampai2 terus cr port kt taman suria..berimpit..bergasak ngan beribu manusia...aft tunggu 2 hrs lebih br dpt tgk bunga api..mmg puas ati ssgt2 sbb kt UK ni bunga api x sebesar cam Masia... esoknyer siap2 packing aft asar terus gi KLIA flight pkl 9.00pm akan transit kat Abu Dhabi...bye2 sume!




Quote:
selama cuti ni i x sempat nk jumpa kwn2 siber yg len kecuali kak rani, mmg sedih n terkilan tp apakan daya cuti pendek...masa lebih byk abes dlm kete..dahtu selang 2 ari asyik2 ulang alik KL-KLANG jekk! minta maaf byk2 kt mana2 yg x sempat jumpa aritu, insyaAllah der rezeki, panjang umur kita jumpa satu ari nnti

dlm kesibukan beraktivit di masia, pelan2 i kumpul brg2 tuk di angkut wat balik...sib baik dah siap2 wat list brg alhamdulillah sumenyer selamat diseludup masuk ke UK... yuhhuuuuu misi berjaya!! actually mmg cuak abes aritu coz turun kt terminal 3 Heathrow (terminal yg plg digeruni) dlm ati abes arrr tempoyak n belacan ku! nak2 pulak flight blk aritu mcm problem jekk since dari KLIA dah wat hal so mmg x sedap ati laaa tambah ngan flight delay 3 jam kat Abu Dhabi, kapal rosak, aircond rosak laa mmg mcm2 laaa prob etihad tu! sampai2 umah jek dua2 pengsan.. bgn tido br sedar abes mulut pecah2 pasai dlm flight panas giler sampai UK plak sejuk giler! tgk luar tingkap, sungai lak beku! dalam ati >>>>huarghhh nk balikkkkk






Quote:

azian > wkmslm kak yan.. haah dgr cite winter thn ni plg sejuk dlm tempoh sedekad mmg kita yg dok dlm rumah pun dah separa beku, mmg patut punn benda2 len yg kt luar umah tu beku !
wawa > betoi tu kak wa...ingatkan blk dr cuti2 ni nk sambung diet tp ampess makin hancuss aderlaaa! psst sbn x reti camnoo nk besarkan gambar
ida_isk > yeker kak dia?? wahhhh bestnyerrrrr untung umah dkt ngan klcc xyah berimpit2 ngan manusia
boxhousestudio > best2...dpt mkn cuppies kak rani!!! ehh kak tun kalu laa buleh kita tukar tempat, skrg jgak i nk packing blk masia..akak mai sini dok dlm selimut diam2...
nur > wkmslm...haah dlm x rela dah blk sini dah mmg best sgt2 blk kampung!
Watie > mekasih kak watie mai jenguk... i jrg buh entry jln2 ni...xperlaa at least x lari theme lg ni, masih 'mkn' angin
kak amal > actually kak amal i x sempat singgah umah kak rani aritu..kak rani yg mai umah kakak shima..kitorang gather2 kt umah kakak jekk
umieaisyah > haaa tu tektik seludup belacan n tempoyak tu i tuntut fr MIL ~ bungkus tebal2 ngan surat kabar kasi kalis segala bau2 yg harummm semerbak itew psst sg klang jgakk pujaan ati kuuuu
ctnik > bila u nk mai cardiff ct?? wallaaaaaa manyak syok wooo mailaa singgah nnti tu arr ct jgn kata hubby jekk yg naik bini dia pun 2x5 daaa
mariam > Uikshh kalu dok ausie mmg kim slm laaa nk seludup mendalah tu sume ..wat penat jekk angkut, packing bagai sah2 kine rampas punyer! dulu my frenz angkut berbalang2 sekut raya sume licin sedekah kt kastam...serdak pun x sempat nk mkn cik oii!
eimanuar > ermmm agaknyerr sbb tu kot... ehhh cepatlaa pi booking tiket air asia ke london tuu kang makin kencang biz mengkuang! wa cakap luuuuu
makuda > yeker dkt?? maknanyer umah makuda ngan kak ida iks dkt jelaaa erkk
MamaFaMi > maaaa!!!!!!!!!!!!! rindu sgt2 kt maaa...
srsfeqah > haah mmg x terasa pun 3 weeks tuu tup2..dah kine blk daaa huarghhh rasanyer kine cuti 3 bln kot br puas!
nor > wkmslm... jgn kata hubby jekkk bini dia pun 2x5 jgakk ekekee psst org x reti sbn camno nk besarkan gambooo actually actual size dah besar bila upload adeiii cenonet jekk yg kuar!
hajar > eheee pasni kalau wat trip ke changlun lg haruss singgah jumpa kak hajar lak
Mira_johar > wkmslm... haah kampung asal i klate tp lama dah x kelik klate mmg betoi tuu kak mira kalu nk berjln baik jgn pi time cuti sek ~ sesak nafas!! highway pun semput...
ummict > wkmslm ummi.. yker ummi kenai abg rosly tu?? wahhhh sonotnyerrr kalau cenggitu pasni rajin laaa kami turun chaglun ramai kroni yehhhaaaaaaaa!!!
dallies > heeeee pilaaa bercuti bwk eva tuuu tp kalau u tembak sure lg cun maaa...senjata canggih beb!!
Bonda RaqynR @ EJay > hi bonda! heee mmg syok jumpa kak rani arituuu tp alahaii kejap sgt! cam tergantung jekkk masing2 x abes cite...
Jasmeen > huhu tu arr x best..x sempat jumpa akak..kita dah berangan nk jumpa sifu PAU lorrr tu edit guna powerpoint lerr font amek kt picnik ikshh camno nk besarkan gambo erk?? org ni jahil...masih dok zaman batu org len dah guna photobucket kita masih lekat kt PW
zaiy > sejujurnyerrr i x reti nk besaukan gamboooo!!! huarghhh pls help...
moi > yuhuuuu misi berjaya!!!
rozamy > mmg asal nk blk sini jekk ader jek benda2 x best berlaku...tp kalau nk blk masia lajuuu jekk dah sampai KLIA
ii_zetty > wkmslm..hi zetty salam kenal..jarang akak jumpa org yg sebaya or lebih muda drp akak kt fp ni sonotnyerrr leh tambah kwn lagikk!!
annyssza > wkmslm anyss...salam kenal yer... macih singgah sini..
Kak Za > kak za!!! huarghhh terkilan sesgt nih.. sob3..kita dah joh blk...huhu tu arr kak za blk2 sini terus rasa homesick sbb weather wat org tambah2 depress sbn yg best kalau mai bercuti ke UK ni tp kalau nak menetap berthn kt sini mmg x best (for me laaa) nk bercuti ke utara?? opss kine tunggu matahari kuar dulu br leh kuar rumah
azlieda > haaa tu tepek special tuk kak eida yg nk tgk sg beku..i tgk makin depress aderlaaa huhu blk sini x sonok yg sonok sbb dpt seludup makanan jekk
~ niza et sofia ~ > 3 weeks tu x rasa apa pun kak niza..patut arr akak cuti panjang aritu, br puas dok masia lama2 kit kan? ...
MaDiHa > huhuuuu i x reti nk basarkan gambooo! tp elok jgak dia kuar cenonet kang baik punyer kine 'tembak' ngan kak meen yg beriya2 nk kira spare tayar bwh dagu sib baikkk x clear!
Haniss > yeker akak asal Pendang?? wahhh bestnyerr...sejuk mata memandang...sawah terbentang luas rasa cam nk terjun jekkk dlm bendang tuu!
zairieza > mmg xmo blk pun... dah terpaksa xmo pisah ngan cik abe kinelaa angkat kaki jgak akhirnyer..
Mamasy > mama!!! mana menghilang??? lamanyerr org tunggu ma update..sampai naik risau! haah ma, mmg x sia2 brg2 seludup tu lebih berat drp kain baju...kalu kine rampas mmg ader yg meroyan kt heathrow arituu alhamdulillah sume selamattt
jeff > mestilaaa sonok bro...setahun sekali jumpa

itik GeMbO-gEMbO...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net