S h i m a 's F o t o P a g e

By: norhasimah mohd nor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 21-Apr-2009 15:23 Email | Share | Bookmark
~ Cuti-Cuti PARIS ~

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lampu kelip2...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PART 1

Quote:
last week en hubby cuti seminggu ...actually last min punyer plan nk gi paris pasai cuti en hubby lambat confirm..lg 3-4 ari nk start cuti br kelam-kabut nk booking holiday.. alhamdulillah sume berjalan lancar.. x lama pun just 2 ari 1 mlm jek..tp for me yg pestime nk gi paris ni mmglaa excited..en hubby dah penah pi sblm ni...

we all naik bas fr london - paris yg amek masa dlm 6 jam gitu...tp since kami travel mlm so perjalanan jd cepat sejam ..masa pi naik bas tru eurotunnel..blk naik ferry... sampai2 paris awal pg so risau sesgt pasal xde tempat nk letak luggage..hotel patut check in pkl 12 tgh tp kami dah booking tour pkl 9.30pg..takkan nk angkut bag ke hulu ke hilir kot?!! ada yg patah bahu kang!! bila tanya receptionist alhamdulillah depa bg check in awal pkl 8 dah masuk blk... sib baiklaaa hotel tu betui2 atas stesyen bas n stesyen metro..n plg best dia sblh mcD n malls...senang nk cr mkn!






Quote:
1st tour kami naik SEGWAY ronda Paris in a group of 6 + 1 tour guide...mmg syok giler!! puas ati sgt2 amek tour ni pasal sgt berbaloi, jimat masa + tenaga, dlm masa 4 jam jek abes dah round paris..tambah lak ngan tour guide yg mmg sporting abes..thanks PAUL! mula2 cuak gak nk naik menatang ni..tgk cam kukuh jek sekali naik terhuyung-hayang pasal ringan giler... kiranyer tour ni mmg elok dibuat ari pertama sampai Paris pasal buleh dpt gambaran n sejarah serba-sedikit pasal sume tempat2 menarik around Paris so xdelaa lost drp terjah cmtu jekk.. so sapa2 yg ada plan nk gi paris tu kitorang strongly suggest ameklaa tour segway ni sbb this is the best way to see paris! ikut ati cam nk beli sebijik leh ronda2 kt umah tp bila check rega menatang ni adalah lebih baik sambar kete sport sebijik!










Quote:
aft berenti lunch kejap kitorang teruskan tour sampai ke Eiffel Tower...pastu ptg wat xtvt sendiri.. since naik segway ni cuma ronda2 jekk n xde nk masuk mana2 tempat so we all dah plan nk masuk Musee Du Lourve ptg tu sementara nk tungu 2nd Tour... muzium ni plg besar kt dunia..mmg kalau masuk sehari pun rasanyer x abes jelajah! so en hubby kata kita masuk cuma nk tgk Mona Lisa & Venus de Milo jek ..Paul dah bgtau awal2 kalau x nk beratur panjang, beli tiket kt tingkat bwh sbb x ramai yg tau ada kedai souvenir jual tiket masuk Du Lourve ..mmg xyah beratur lgsung! again, thanks Paul!












Quote:
aft kuar muzium..kaki cam dah nak patah...cepat2 amek metro blk hotel jap tuk rehat... ptg tu we all join 2nd tour.. package termasuk naik Eiffel Tour sampai 2nd floor, River Cruise & naik Coach ronda2 Paris tgh malam... tiket sume settle...mula2 plan nk amek tour sekali ngan dinner kt Eiffel sbb mama papa ckp dinner salmon dia best sgt2! tp bila tgk website depa ckp tutup so x jd nk booking tup2 dah sampai sana br tau mlm tu restaurant dah bukak! huarghhhh terkilan beb.... tour yg 2nd ni pun kira orait gaklaaa cuma en hubby dah terlampau penat sampai tertido dlm coach.. plg best dpt naik Eiffel tgk satu bandar paris..tu br naik 2nd floor dah sayup2 dahhh rasa..kalau naik top floor rasanyer ada yg pitam kot!










bersambung PART 2 >>>>>

Quote:
shaliana > wkmslm... since akak x bg email so i jwb kt sini jelaa erk...kami booking holiday tu last min..so a bit expensive tuk 2 org tiket bas london-paris bout £100 ++


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net