S h i m a 's F o t o P a g e

By: norhasimah mohd nor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 30-Jul-2009 23:32 Email | Share | Bookmark
Cakes for Cardiff Keluarga

 
 
 
 
Quote:
sejak beberapa minggu ni mmg xde mood sgt nak memasak ...tambah lak last week hubby cuti seminggu buleh dikira ngan jari bape kali jek i cuci periuk x dpt nak bygkan nnti sat gi dah masuk bulan posa kalau penyakit 'M' ni x hilang2 jugak...tambah lak posa 16 jam sehari ermmm mmg 'berperanglah' ngan si kecik dlm perut ni!

cite pasal cake, last weekend kot (kalau x silapla) ada wat bbq kt tasik anjuran Cardiff Keluarga. first time ni kitorang join bbq beramai2... mmg syok sgt2! since mak yung pun x larat sgt nk wat mkn2..so sempat siapkan 2 bijik cake jek tuk jamuan bbq. macih byk2 pada yg menjemut n sponsor kambing tempoh ari...

actually kat sini senang sgt kalau nk bikin cake icing sbb whipping cream murah, melambak so senang nk beli...x mcm masia. tmbah lak sini sejuk so xyah susah2 nk beat buttercream (BC) tu sume.mcm tiramisu tu pun sama, kalau ada peluang trylaa wat, mkn puas2 kt sini sbb mascarpone cream cheese tu amat2 susah nk jumpa kt masia..kalau ada pun buleh juling mata tgk rega dia! tuk peminat icing cake n strawberry mcm i ni mmg ikut ati nk wat cake ni setiap minggu tp bila tgk bdn makin ari makin 'bulat' tahan jelaaa nafsu tu....bak kata kwn2, nak2 tgh pregnant ni x elok mkn benda2 manis! heheheee






note: yg ni tiramisu cake birthday i aritu...icing dia len skit brbanding 2 biji cake kt atas nun pasai combine mascarpone cream cheese + double cream. sume2 resepi ada kt list sblh..harap maklum


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net