S h i m a 's F o t o P a g e

By: norhasimah mohd nor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 15-Oct-2009 12:06 Email | Share | Bookmark
Cuti-Cuti Family (PART 1)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Quote:
salam...

rasanya lama sungguhlaa yung x update FP ni..actually tunggu punya tunggu nk update gambar si kicik x jugak kuar2 tuan punya badan..last2 yung update gambar cuti2 family jela dulu utk tatapan kaum family kt masia & kengkwn yg dok tertanya2 ' SI SHIMA TU DAH BERSALIN KE BELOM..SENYAP MANJANG JEKK??' haaa jenuh nk menjwb dah ....

utk makluman sume arini masuk 5 ari dah OVERDUE...si kicik ni mmg lgsung x menunjuk2kan apa2 tanda nk kuar! akak ku yg kt Dubai nun pun dah lama selamat bersalin...kwn2 kt sini pun pas sorang2 bersalin..plg x tahan tu siap dpt email wish TAHNIAH lgik tu sambut 'new addition'! aiyoooo!! MANA ADDITION nyer??? si kicik dlm perut ni x tau apa keslaa majuk manjang xmo kuar dahlaa liat nk kuar, masih lg berani dok guling2 dlm perut...tunjuk punggung bagai...sepak sana sini ...ouhhh xper..xperr...next week ada yg kine jentik kaki kang psst jgn xtau yung dah siap2 pasang katil dia, kasi dia amek bau skit brg2 dia manala tau kot2 dia teringin nk kuar cepat2 ker... iye, mmg sabo...sabooooo jelah!











Quote:
CUTI2 MUMMY & AYAH
raya tahun ni mmg best..pasai mula2 family hubby dtg sini then selang seminggu after that parents i lak sampai UK & stay selama sebulan utk jaga dlm pantang (yelah tuu....pantanglah sgt! bersalin pun x lagik..) tup2 atuk nenek dah packing baju blk masia br laa cucu sorang ni kuar! mummy ayah sampai 1hb Oct @ Stansted Airport pkl 11.55pm... punyalaa jauh fr Cardiff ni bout 8hrs drive non stop..mmg dugaan sungguh time tu sbb yung sendiri kine drive pi blk airport mlm2 buta sib baiklaa dpt sewa kete automatik sebijik so xdela ketaq lutut dibuatnya...almaklumlah yung ni mmg 'alergik' skit ngan kete manual! bertolak pkl 9pm sampai umah pkl 5am lebih... esoknya terbongkang satu ari...huhuuu

weekend tu sementara ada kete sewa sempatla bwk parents gi jln2 kt area yg dkt2 ngan Cardiff ni..tgk si kicik pun xde menunjuk2kan pape tanda nk kuar so yung apa lagikkk bwklaa mummy ayah gi panjat bukit & cuci mata tgk landscape kat wales ni area BREACON BEACON... mmg best sgt sbb sunny...gambar pun cantik2... ermm yung ingat pas blk dr panjat bukit tu senanglaa nk bersalin...yolaa tuuu







Quote:
Last weekend yg patutnya due date (10/10/09) punyalaaa kitorang dok berdoa x putus2... (minta2 bb lahir aritu sbb yung kalu buleh naklah bg no IC dia cantik) tp ampesss sampai siap pasang katil dia ngan hubby, punyalaa kitorang nak 'menyuntik semangat' tuk si kicik ni kuar tido dlm cot....tp sodihnyaaa masuk pkl 12mlm x gak kuar pape tanda huarghhhh

esoknya mmg yung xmo dah dok melangok mcm menunggu buah x gugur...kitorang pun kuar kt city center..jln2 kt park, castle etc...shopping sakan... sampai bengkak2 kaki ni haaa dok bwk perut! abes tawaf bandar Cardiff... blk umah sume dok mengurut betis!








Quote:
last week masa hubby gi kije, tinggallah kitorang bertiga kt umah ni..mmg boring sungguhlaa dibuatnya last2 yung ajak parents gi lake tgk ayam itik burung kasi lepas sama itu STRESS hahahaa blk dr lake kitorang gi marina jap, cuci mata tgk umah org2 kaya...posing skit ngan bot2 depa.. yelaa nk sambar sebijik sah2 x mampu kan? hahahahaa









Quote:
bila ujung minggu mmg inilaa xtvt fav yung...pi market..cbs...cuci mata..plg yung suke shopping buah & sayuran.. bwk parents gi beli souvenirs kt splott market mmg syoklaa sbb mr hubby gi main bola kitorang bertiga lak gi perabis duit kt pasar mcm ni br aci... ermm bila parents ada kt umah ni mmg ari2 pikir nk masak mcm2 yelah bila lg kan nk kasi mummy ayah rasa masakan yung.. nak2 pulak sblm bb ni lahir..kang dlm pantang sah2laa mummy banned yung masuk dapur!

ermm sementara bb dok sedap melepak2 dlm perut ni mmg buleh kata selang sehari yung gotong-royong sental umah, carpet, sawang, toilet, dapur etc..ikut ati mcm nk cuci sekali kete mr hubby! yelaaa org kata lg aktif lg mudah bersalin ma... next week kalau x kuar jugak si kicik ni midwife dah siap2 booking utk induce on friday 23rd Oct...nampak gaya mcm mana2 pun yung kine paksa gak dia kuar sblm friday...rasanya weekend ni kine plan xtvt yg lebih lasak kott!





TO BE CONTINUED....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net