S h i m a 's F o t o P a g e

By: norhasimah mohd nor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 6-Nov-2009 17:23 Email | Share | Bookmark
our 1st baby girl....

 
 
 
Quote:
salam...

tq so much for kwn2 yg x jemu dok ulang-alik 'masuk umah' i ni nk ngintai bb tp mama dia sikit punya kedekut nak kasi org tgk bb kecik dia !

actually xde niat pun nk sorok cuma mama dia ni belom pulih 100% pas deliver bb. kalau nk cite pengalaman bersalin kt sini anak 1st lak tu mmg layak wat 'batu bersurat' dah punyalah bersejarah sampai bila2 pun xle lupa punya ... utk makluman sume,bb ELYSIA ELMYRA ni lahir pada ari RABU 21.10.09 (overdue 11 ari) pkl 5pm gitu...x berat mana pun just 2.85kg jek tp kalau tgk ke perut mama dia dulu mmg budget bb ni plg2 koman pun mesti 4kg punyalah! rupa2nya berat masa peknen dulu mmg berat lemak drp berat bb...sah ler mama dia lupa diri masa peknen dulu sume benda dia main bedal...skrg sendiri mau tanggung looo huarghhh...

okies2 sambung blk cite...bb elmyra ni lahir secara forceps.. hampir2 kine operate sbb mcm2 prob ada masa deliver aritu. pagi ahad tu lg dah nampak 'show' cuma xde rasa sakit2 lgsung sampai masuk ari rabu awal pg tu br terasa contraction every 5min . en hubby lak mmg dah start paternity on monday sbb sume org ckp kalau dah nampak show tu selalunya dlm 24hrs pastu sure bersalin punyalah ...tp kitorang ni makin lama makin panas punggung pas sehari ke sehari berlalu lgsung xde tanda2 sakit nk bersalin...2-3x gakla dok roger2 spital tp midwife kata selagi x contraction every 5min dia x bg dtg... huhuuu

last2 ari rabu 1 am dah sakit teruk boleh kata every 5-3min contraction...mula2 gi spital tp dia suh blk dulu berendam dlm bathtub kt umah memalam buta ngan air panas tuk pain relief ..seksa giler rasanya time tuh ...x kurang2 jugak sakitnya, last2 call blk spital pkl 4am tu dia suh dtg utk check semula..sampai2 Llondough Hospital midwife check lgsung x dilated lg so sambung lg berendam 2 hrs dlm tub...pkl 7am kuar dr pool terus dah 5cm dilated so kine tahan dlm labour room. masuk pkl 10am dah 9cm tp problem lak sbb selagi x cukup 10cm mmg depa x bg push...so midwife terpaksa pecahkan ketuban utk percepatkan proses kelahiran tp last2 terpaksa naik ambulance dihantar ke 2nd spital UHW pasai midwife detect ada meconium dlm fluid takut bb tertelan najis ... sampai2 jek spital pkl 1 tgh tu check dah fully dilated tp mama lak xde tenaga nk push pasai sejak mlm tu lg x mkn pape...mmg kebuluq giler dah time tu. bekal spital yg sepatutnya mama pack tertinggal kt umah lak huarghhhh rugi2 ...puas dok merayu ngan doc nk makanan...lapar...laparrr... terbayang2 roti bulat yg mama beli tuuu ... masuk pkl 4.30pm doc ckp terpaksa hantar ke theater room n prepare tuk forceps/cesarean. time tu mmg mama dah nk pengsan dah bila doc bius kt spinal...lgsung xde suara nk ckp pape, genggam erat tgn papa kat sblh, dlm hati x putus2 dok sebut Allah...Allah... selamatkan bb kecik...

x lama pastu bila dgr suara bb nangis rasa bersyukur sgt bb dah selamat lahir n nampak kepala bb pun ada rambut! yeahhhh... bb x botak kuar jek fr theater mama terus balun semua makanan yg papa beli last2 sejam dua pastu abes satu badan ni bermandikan muntah sbb effect ubat bius td. huarghhh ptg esoknya br dpt kuar spital sonok giler rasanya walaupun letih tp x sabar nk bwk bb blk jumpa atuk n nenek yg dah menunggu sehari semalam kt umah nk tgk cucu.... tu laa pengalaman bersalin anak pertama kt negara org lak tuh...mmg kalau ditanya dr segi servis depa mmg jgn kata 5*, ribu2 lemon star*** pun mama boleh bg tp kalau ditanya nk bersalin lg x kt sini...rasanya mama akan amek masa 5 ari 5 mlm nk pikir jawapan dia...






View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net