S h i m a 's F o t o P a g e

By: norhasimah mohd nor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 29-Jan-2010 11:29 Email | Share | Bookmark
3 bulan sudah...

 
 
 
 
 
 
 
Quote:
uiskhhh bersawang!!!!!

mama sudah kembali....salam sume ~
minta maaf sgt2 pada sume yg dah lama i x jenguk fpnyer...rindu banget ikut ati mmg nk update fp selalu cm dolu2 tp tulaa bila ada masa senggang aje mesti zassss mcm lipas kudung dibuatnyer ..mana nk kemas umah, basuh bju, makan, solat etc...makin besar myra ni makin kejap pulak tido siangnyer..plg2 lama 15min fuh!

skrg ni mmg dapur jrg2 sekali berasap..mau xnyer...weekdays mmg x mkn nasi lgsung weekend lak mkn luar! dah sebulan lebih diet cmni..kalu x turun jugak berat ni mmg xtau nk ckp apalaaa itu lemak mmg tepu abes! huhuuu setiap bln bil letrik makin lama makin kurang heheee yelah dah jarang on oven...on dapur...on grill..hihiii kitorang bertiga kt umah ni tgh diet kaw2 punyer! ngan myra2 sekali kine catu susu...hihii mama dia ada 10kg lg nk kine kurangkan nih...budget by raya ni dapatlah sarung blk kebaya lama dolu2

pastu nk bgtau kengkwn mana2 yg penah bertanya pasal FB sejak sekian lama... haaa skrg mama myra dah sign up FB so kalu sudi jumpa di sana... (shima_272@yahoo.co.uk) wassalam




CAKE COKELAT
resepi: fendy75@myresepi.com

2 biji telur
1 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1 cawan gula perang

Bahan A
1 sudu kecil vanila
1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe

Bahan B
2 sudu kecil sodium bicarbonate- i buh 1/2 s/k jek
1 sudu kecil baking powder
1/2 cawan serbuk koko
2 cawan tepung gandum
==============================
** Topping **
1/2 cawan koko van hauten
1/2 cawan susu pekat
1 sudu besar minyak masak

CARA:
1.Pukul telur hingga kembang
2.Masukkan gula dan pukul lagi
3.Kemudian masukkan minyak masak
4.Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
5.Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak
6.Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok...taruk je atas kek yg dah sejuk


diet..diet jugak tp sesekali mai jugak nafsu cake nih...ermmm since dah xde masa nk beat2 cream n deco bagai skrg ni sume cake simple n cepat belaka...hehee dah betui2 kurus nnti baru leh bersilat blk kt dapur ~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~








View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net