S h i m a 's F o t o P a g e

By: norhasimah mohd nor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 9-May-2011 10:35 Email | Share | Bookmark
KEK LAPIS PUJAAN ...

 
 
 
 
 
 
 
 
Quote:
lama plak x update resepi baru, maklumlaa br arini rasa sihat skit, dah berminggu2 sakit...
sampaikan nk masak pun x larat, x tau bape kali dah tekak ni dok telan maggi huhuuu dah itu jek yg larat nk masak kan huhuu

kek lapis ni actually buat masa sakit ritulaa, dok diam lelama mmg rasa bdn yg mmg dah sakit bertambah2 'SAKIT' huhuu last2 mama masuk dapur on oven, mmg nk baking jugak! alang2 tgk kuning telur dlm peti ais balance wat macarons dulu x terusik, nk rosak dah so mama pun rasa cam syg sgt nk buang, try jela buat kek lapis guna resepi rabiah amit diolah oleh kwn CTNIK jd x jd belakang kira mmg x mengharap sgt pun sbb bdn pun letih semacam...cuma xnk membazir kuing telur...

dah 3-4 jam melapis, terus tutup oven masuk tido, biarkan kek dlm oven sampai esok pg. alhamdulillah bgn pg esoknya mama belah kek tuk bekfast rasa cam nk melompat2!!!! sonotttttt tgk lapis2 dia menjadi, walaupun x kemas tp berbaloi cubaan ke2 menjadi lebih baik drp yg sebelumnya....mekasih byk2 tuk sahabatku...ctnik yg x lokek tips tuk wat kek lapis ni! hanya Tuhan saja yg dpt membalasnya...






Quote:
yg kek ni balance drp kek di atas, i just buat 1/4 adunan tuk lapisan atas & bwh dia, kek perlu dipotong memanjang sbyk 3 bhgn (terpulang kpd citaras) kemudian lekatkan setiap bahagian dgn jam dan balut dgn cling film ketat2 simpan dlm fridge beberapa jam/semalaman.




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net